- Obudowa z tworzywa termoplastycznego lub ze stali nierdzewnej
- Zasilanie: bateria litowa
- sWave® technologia bezprzewodowa
Aparatura łączeniowa i czujniki dla przemysłu spożywczego

Świetnie przygotowane do pracy w ekstremalnych warunkach
Wysoka lub niska temperatura, wilgoć, wibracje, pył, ryzyko wybuchu: tam, gdzie inne łączniki i czujniki szybko się poddają, urządzenia oferowane przez dział »Extreme« firmy steute sprawdzają się znakomicie. Zostały one zaprojektowane od podstaw, z myślą o ekstremalnych zastosowaniach w branżach takich jak:
- przeróbka i transport materiałów sypkich (zagrożenie wybuchem pyłów)
- chłodnictwo
- produkcja prowadzona w kontrolowanej temperaturze
- produkcja i pakowanie w warunkach podwyższonej higieny
- butelkowanie i napełnianie (strefy mokre)
Testy w ekstremalnych warunkach
Nasze łączniki i czujniki poddawane są wszechstronnym testom - zarówno podczas projektowania, jak i podczas produkcji seryjnej. Po to, aby zawsze spełniały najwyższe standardy jakości. Tutaj dajemy wgląd w nasze procedury testowe i testowane parametry.
Stabilność temperatury
Czy to liofilizacja, gotowanie, pasteryzacja czy homogenizacja: wiele procesów produkcji żywności wymaga precyzyjnego kontrolowania temperatury. Gwarantujemy, że nasze łączniki są zawsze odpowiednie dla danego zakresu temperatury – oferujemy urządzenia zarówno do pracy w bardzo wysokiej, jak i bardzo niskiej temperaturze.

Pyłoszczelność do IP 6X
Możliwość eksploatacji łączników i czujników w zapylonym środowisku jest istotną zaletą, zwłaszcza przy jednoczesnym zapewnieniu ochrony przeciwwybuchowej. Nasze urządzenia przechodzą standardowe testy wytrzymałościowe z użyciem specjalnego pyłu testowego.
Testy IPX6 i X9 z wykorzystaniem strumienia wody i myjek ciśnieniowych
Gdy aparatura łączeniowa jest używana w miejscach wymagających utrzymania wysokiej higieny lub np. w procesie butelkowania, musi ona spełniać wysokie wymagania dotyczące szczelności. Nasze urządzenia »Extreme« są testowane z wykorzystaniem silnego strumienia wody i myjek ciśnieniowych. W tym drugim przypadku woda podgrzewana jest do temperatury +80°C.

korozję jest badana w komorze solnej.
Odporność na korozję
W strefach wrażliwych higienicznie kluczowa jest również odporność łączników i czujników na korozję. Wynika to z konieczności częstego i intensywnego ich czyszczenia. W takim przypadku urządzenia przechodzą zróżnicowane testy, oparte na naszych doświadczeniach zdobytych w branżach takich jak przemysł stoczniowy, morski, nawozowy czy cukierniczy.
Produkty dla przemysłu spożywczego
Skontaktuj się z nami!

Piotr Leśkiewicz
Dyrektor ds. sprzedaży
steute Polska
+48 501 222 208
piotr.leskiewicz@steute.pl